Geplaatst op Geef een reactie

Is meerdere domeinnamen registreren en doorverwijzen nuttig?

Misschien lijkt het je handig om voor jouw bedrijf-, merk-, of organisatienaam meerdere domeinnamen te registreren. Dit kan handig zijn, maar als het niet nodig is kan het opzeggen van deze domeinnamen je veel geld besparen.

Extra domeinnamen doorverwijzen voor SEO

Voor een hogere positie in zoekmachines als Google hoef je dit niet te doen. Als jouw extra domeinnaam nergens op het internet wordt benoemd heeft deze weinig waarde en zal je SEO technisch weinig voordeel ervaren.

Voorbeeld
Als jouw domeinnaam vakantieaandewaddenzee.nl is, dan heeft het geen invloed op jouw Google positie wanneer je vakantieaandewaddenzee2021.nl ook registreert en doorverwijst.

Extra domeinnamen doorverwijzen voor typfouten

Als je een handelsnaam hebt waarbij veel fouten worden gemaakt, dan is het wel fijn dat de bezoeker evengoed op jouw website terecht komt. Denk er wel over na welke fouten ├ęcht gemaakt gaan worden, je hoeft niet alles te registreren.

Voorbeeld
De hoofddomeinnaam van je website is vakantieaandewaddenzee.nl
Sommigen zullen de exacte naam vergeten (omdat deze vrij lang is) en zouden vakantiewaddenzee.nl of vakantieaanwaddenzee.nl proberen.

Extra domeinnamen voor meerdere talen of landen

Als je van plan bent in het buitenland actief te worden, of als er een kans is dat toeristen je website willen benaderen dan kan het handig zijn om meerdere extensies voor je domeinnaam te registreren.

Bijvoorbeeld
Vakantieaandewaddenzee.de of UrlaubamWattenmeer.de

Is het verstandig om meerdere domeinnamen te registreren?

We raden je af om 50 domeinnamen te registreren voor hetzelfde project, dit is vaak zonde van het geld. Je wilt immers zorgen dat jouw hoofddomeinnaam bij iedereen bekend is, daar kun je beter de focus op leggen.

Heb je toch meerdere domeinnamen geregistreerd?

Dan zou je statistieken voor die domeinnamen aan kunnen zetten, dan kijk je over een paar maanden of er bezoekers via die domeinnaam bij je website terecht zijn gekomen. Als dit niet het geval is na een maand of 3 dan kun je er vanuit gaan dat de domeinnaam langer behouden nutteloos is.

Geef een reactie